Kedves látogató!

Ön most a Sasszemklinika régi oldalán jár.
A legfrissebb információkat az új weboldalunkon találja.

Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

A legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika
vagyunk Magyarországon. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 130.000 lézeres szemműtét

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

A napszemüveg ma már nem divathóbort

A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, épp ezért érdemes kiemelt védelmet és gondoskodás fordítanunk rá lézeres szemműtét előtt és után is. Védelme egy folyamatos feladat  időjárástól és évszaktól függetlenül. A szemünket sokfajta sérülés fenyegeti, de talán a két leggyakrabban előforduló a mechanikai sérülés és a káros sugárzás okozta sérülések. A mechanikai sérüléstől való védelem a lézeres szemműtét után kielemlten fontos.  A minőségi napszemüveg viselése mind a két kockázatot minimálisra csökkentheti.

A káros ultraibolya sugárzás folyamatosan jelen van, ezért nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez károsítja a szem szöveteit. A közhiedelemmel ellentétben szemünket nem csak napsütéses időben kell védeni, hiszen az UV sugárzás könnyedén áthatol a felhőkön.

Az UV sugárzás könnyedén áthatol a felhőkön is
Az UV sugárzás könnyedén áthatol a felhőkön is

Az ultraibolya sugárzásnak 2 fő típusa van, az UV-A és az UV-B sugárzás. Az UV-A a hosszabb hullámhosszúságú sugárzás, hullámhossza közel van a már szemmel is látható kék fény hullámhosszához. Az UV-A sugárzás felelős a bőr barnulásáért és a bőr öregedésében is szerepet játszik. Az UV-B sugárzás az aktívabb, alacsonyabb hullámhosszúságú sugárzás. A szaruhártyára nézve a legnagyobb veszélyt ez jelenti. A károsodás nagysága és előfordulásának gyakorisága több tényezőtől is függ, de a legnagyobb mértékben az UV sugárzás erősségétől és hosszától. A szaruhártyánk, a szemlencsénk és a retina elnyeli a 290 nanométertől nagyobb UV sugárzást, ezáltal károsodnak. Az UV-sugarak a szemlencsét és a retinát is károsíthatják. A pigmentált szivárványhártyánk maga is védekezik azáltal, hogy erős fényben összeszűkül a pupillánk.

Az ártó UV-sugarak kiszűrése érdekében viseljünk megfelelő UV-szűrős szemüveget, napszemüveget, amely az oldalról érkező sugarakat is kellően szűri. PRK lézeres szemműtét után ez a fajta védelem 6 hónapig,  FEMTO után 3 hónapig javasolt minimum. 

A közhiedelemmel ellentétben a napszemüveg lencséjének színe nincs kihatással az UV védelem mértékére, ugyanis a teljesen átlátszó szemüveg lencse is lehet UV szűrős. Mindig a körülményeknek megfelelő lencseszínt válasszunk. Kerüljük azokat, amelyek a valós színvilágot túlzottan megváltoztatják (pl: vezetés közben elváltoztatják a jelzőlámpák színét). A legkedveltebb napszemüveg lencseszínek a barna, fekete, szürke és a sárga.

Az UV-sugarak a szemlencsét és a retinát is károsíthatják
Az UV-sugarak a szemlencsét és a retinát is károsíthatják

A napszemüveg lencséje általában két féle anyagból készül: üveg és műanyag. Az üveg jobb látáskörülményeket biztosít, viszont nehezebb, mint a műanyag és könnyebben is törik. A polarizált lencséjű szemüvegek csökkentik a tükröződő fényeket (üvegről, vízről), amelyek bizonyos körülmények között életmentőek is lehetnek.

A napszemüveg lencséjének kiválasztásakor törekedjünk arra, hogy 100% UV védelmet biztosítson és csakis az európai érvényű “CE” jelzéssel ellátott napszemüveget vásároljunk, mert csak az ad biztonságos védelmet az ultraibolya sugárzással szemben.

Az UV sugárzás már születésünk pillanatától éri bőrünket, ezért érdemes minél előbb gondoskodni bőrünk és szemünk megfelelő védelméről. A vásárlásnál ne feltétlen a divat, hanem a praktikum legyen a fő szempont. Lézeres szemműtét után könnyebb a helyzetünk, ha nem a napszemüveg dioptriái miatt kompromisszumot kötni a divatos forma kiválasztásánál.

Vissza a hírekhez »