Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

Magyarországon eddig körülbelül 100.000
lézeres szemműtétet végeztek. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 90.000 lézeres szemműtét

A lézeres szemműtét lépései

Első lépésként egy nagyon részletes,
fájdalommentes szemészeti vizsgálat történik klinikánkon.

A vizsgálatról fontos tudni:

 • A vizsgálatsor elvégzése 2 órát vesz igénybe. A vizsgálat eredményéről írásos orvosi véleményt, leletet adunk.
 • A vizsgálat során szemcseppekkel kitágítjuk a pupillát, ezért pácienseink a vizsgálat után 12-24 óráig homályosan látnak, ez idő alatt az autóvezetés nem javasolt. A vizsgálatra való jelentkezésnél ezt kérjük vegye figyelembe!
 • Lágy kontaktlencsét a vizsgálat (és a kezelés) előtt 6-8 napig ne viseljenek. A félkemény és kemény kontaktlencse esetében akár 3-4 hét szünet is szükséges lehet, amíg a szaruhártya visszanyeri eredeti alakját, és pontos vizsgálati eredmények születhetnek. Ennek betartása nagyon fontos, mert jelentősen befolyásolhatja a szaruhártya görbületének mérési eredményét.
 • A korábbi szemészeti és egyéb zárójelentéseit, leleteit szíveskedjen magával hozni a vizsgálatra.
 • A hölgyeket smink használatának mellőzésére kérjük a vizsgálat (és a kezelés) napján.

Ha megnyugtató módon kizártuk az egyéb, látászavart okozó betegségeket, akkor
nincs akadálya a beavatkozásnak.

A vizsgálat végén a szemorvos megmondja,
sőt be is mutatja, milyen élesen lát majd
a SASSZEM® lézerkezelés után.

Csak akkor vállaljuk a kezelés elvégzését,
ha biztosak vagyunk abban,
hogy optimális eredményt érünk el vele.

Szemész szakorvosaink megbeszélik Önnel a szóba jöhető kezelési módszer (SASSZEM®-PRK, SASSZEM®-FEMTO,) részleteit, a lézerkezelés menetét, mire kell majd ügyelnie a kezelést követő időszakban. Ekkor minden felmerülő kérdésére választ kap szakorvosainktól, és átadunk Önnek egy írásos emlékeztetőt, amely az eljárással kapcsolatos valamennyi információt részletesen tartalmazza.

Vizsgálatra az alábbi módokon lehet időpontot kérni:

telefon: (06-1) 2-505-505,
weboldalon keresztül:
Ide kattintson!

A vizsgálatot követő második találkozásunkkor megtörténik a kezelés, melyet követően Ön már szemüveg nélkül távozik rendelőnkből.

 • Szemcseppekkel történő rövid előkészítés után kerül sor a beavatkozásra, amely teljesen fájdalommentes, csupán 2-3 percig tart.
 • PRK-kezelés során a szemet sem szúrás, sem vágás nem éri. A beavatkozás után nem kötjük le a szemet, hanem a kezelést végző szemész szakorvos egy terápiás lágy kontaktlencsét helyez a kezelt szemre. A terápiás lencsével páciensünknek nincs semmi teendője, alhat vele, tehát azok számára sem jelent problémát, akik soha nem viseltek lencsét vagy nem tudták megszokni. Ez a védőlencse óvja a szemet a kezelés utáni három napban, melyet a kontrollvizsgálatokon a szemorvos távolít majd el.
 • FEMTO kezelés után nincs szükség terápiás kontaktlencsére. A védőlebeny kialakítását a femtosecundumos lézer végzi, a kezelés két lézerrel összesen 8-10 percig tart. Azonnal élvezhető a látásjavulás, nincs fájdalomérzet, kevesebb kontroll szükséges és szemcseppet is rövidebb ideig kell használni.
 • A lézerkezelések ambulánsan történnek, tehát "kórházi" tartózkodásra természetesen nincs szükség.
 • A PRK kezelés után 4-6 nap otthoni pihenés javasolt, a FEMTO kezelés után csak 1-2 napra van szükség, majd ezt követően általában már nincs akadálya a munkavégzésnek, tanulásnak, sportnak.
 • A lézeres kezelés után fél évig néhány alkalommal kontrollvizsgálatokra várjuk vissza. Az UV fénytől óvnia kell a szemét PRK esetén 6 hónapig, FEMTO esetén 3 hónapig.
 • Kinek nem javasolt a Sasszemkezelés? 18 éves kor alatt semmiképp nem végezhetjük el a kezelést, mert a szem fénytörése még jelentősen változhat. Általában 18-20 éves korra stabilizálódik a fénytörési hiba, ezután már nincs akadálya a beavatkozás elvégzésének. 65 éves kor fölött általában nem javasoljuk a kezelést.
 • Közvetlenül a tervezett terhesség előtt és alatt, valamint a szoptatás idején nem végezhetjük el a beavatkozást a hölgyeknél a hormon és a vízháztartás változása miatt. A terhesség kezdete előtt hat hónappal vagy a szoptatási periódus után nincs akadálya a lézeres korrekciónak.
 • Aki távolra látáshoz (pl. az utcán, TV-nézéshez) is hord szemüveget, és ezen kívül van egy külön olvasószemüvege is, annak érdemes a lézeres kezelést választania. A lézeres kezelést követően már nem lesz szüksége a távollátáshoz használt szemüvegére, csak az olvasószemüvegre.
 • Aki 50 éves kora után olvasószemüveget használ, és ettől szeretne megszabadulni, a www.olvasoszemuveg.hu oldalon, vagy ide kattintva olvashat a kezelésről.

Legfrissebb híreink

A 2013. május 15-től történő kezelések esetében változik a részletfizetési konstrukció:

2017. 09. 07. - csütörtök

Köszönjük játékosainknak a rengeteg tippet! Az Egy szám - Egy szem játékunk nyertese Görözdi Máté (Győr), a nyertes szám pedig a 24. A több ezer számból ez volt ugyanis a legkisebb, amit egyedüliként tippelt a szerencsés játékos.

2017. 09. 07. - csütörtök

Nyerjen ingyenes Sasszemkezelést! Egyszámjátékunkban a helyesen tippelő játékos ingyenes kezelést nyerhet! (A játék azóta véget ért.)

2017. 09. 07. - csütörtök

Az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt a lézerkezelést választók száma. Annak érdekében, hogy a továbbiakban is az eddigihez hasonló színvonalon fogadhassuk pácienseinket, új vizsgálóhelyiségeket, és egy kényelmes leletkiadó szobát alakítottunk ki.

2017. 09. 07. - csütörtök

A közelmúltban humánerőforrás-fejlesztési képzést szerveztünk. A részletek:

2017. 09. 07. - csütörtök

Érdekes véleményt kaptunk két kedves páciensünktől:

2017. 09. 07. - csütörtök

2010 januárjában elindult az új weboldal! Reméljük, hogy az új oldal mind információ, mind megjelenésében magasabb színvonalat képvisel elődjénél. Ön szerint melyik a jobb? Várjuk véleményét a vendégkönyvben! (A régi oldalt a regi.optik-med.hu oldalon tudja megtekinteni.)

2017. 09. 07. - csütörtök

Megérkezett a legmodernebb technikát képviselő, lebenyes technikával végzett Sasszemkezelés eszköze, a femtosecundumos lézer. Egy kép a készülékről, és a szállításáról megtekinthető itt.

2017. 09. 07. - csütörtök