Kedves látogató!

Ön most a Sasszemklinika régi oldalán jár.
A legfrissebb információkat az új weboldalunkon találja.

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

A legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika
vagyunk Magyarországon. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 130.000 lézeres szemműtét

Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

Vörös szem? Okozhatja szemszárazság, allergia vagy súlyos szembetegség is

Vörös szem? Okozhatja szemszárazság, allergia vagy súlyos szembetegség is

Vérben forog a szeme, mondják arra az emberre, aki dühtől szinte őrjöng. Pedig a vérben forgó szemnek sok oka lehet, de ezek egyike sem a dühkitörés.

A szemvörösségnek nagyon egyszerű a magyarázata: a szemben lévő apró erek kitágulnak, s ettől kap színt a szemfehérje. Az értágulásnak, a vörös szemnek sok oka lehet, kezdve az egészen ártalmatlanoktól a veszélyesekig. Jó esetben nagyon hamar, mindenfajta szövődmény nélkül elmúlik a szem vörösödése. Lehet, hogy csak klóros víz, hagymapucolás vagy cigifüst a kiváltó ok, de egészségügyi problémák is magyarázhatják! Nézzük, melyek ezek:

Allergia – hibás elhárítás

Az allergia az, amikor egy külső inger hatására a szervezet elhárító mechanizmusa nem a szokott módon lép akcióba: rossz irányba aktiválódik vagy túlreagál, ami gyakran kellemetlen tüneteket okoz. Ezek a tünetek a tüsszögés, viszketés, orrfolyás vagy -orrdugulás, no meg persze dolgozatunk tárgya: a vörös, piros szem. A panaszokat leggyakrabban a növények pollenjei és az állatok szőre okozza, de más allergizáló anyagok is kiválthatják a szem irritációt.

Kötőhártya-gyulladás – ha még váladékozik is!

A piros, vörös szemfehérje a kötőhártya-gyulladásnak is gyakori kísérő jelensége. Az áttetsző, eres hártya elég könnyen és elég sok mindentől begyulladhat. Egyrészt valamilyen fertőzéstől (bakterális, vírusos, gombás vagy paraziták okozta), vagy nem fertőzés jellegű okokból is. Akárcsak az allergiánál, itt is lehet kísérőjelenség az égő viszkető érzés, könnyezés, de a szem váladékozása is (például a csipa) vagy a fényérzékenység is.

Elpattant erek – ijesztőbb, mint amennyire veszélyes

A szempirosodás oka lehet az is, ha az erek elpattannak. Ha ez a szemfelszín közvetlen közelében történik, akkor egy vörös folt jelenik meg, de az sem ritka, hogy az egész szemfehérje „vérben úszik”. Ezt gyakran valami (hirtelen) megerőltetés – tüsszentés, hányás, emelés – okozza, de akár a túl erős szemdörzsölés is. Ugyan elég rémesen tud kinézni, de általában nem jár fájdalommal és pár nap alatt felszívódik.

Glaukóma – a csöndes gyilkos

A szem kivörösödése lehet a glaukóma, más néven a zöld hályog kísérő tünete. Ha ezt erős fájdalom, hányinger és fejfájás is kíséri, mindenképp gyanakodjunk és forduljunk szakorvoshoz, mert glaukómát jelezhet. Ez a betegség súlyos látásromlást okozhat, ráadásul csendben „gyilkol”, jó ideig gyakorlatilag nem okoz semmiféle panaszt

Szemszárazság – a lézeres szemműtét kezelésnek köszönhetően ez egy jól orvosolható probléma

A szemszárazság akkor jelentkezik, ha a pislogást követően nem alakul ki megfelelő könnyfilm a szemünkön. Ezt lehet a nem elégséges könnytermelés, a túlzott könnypárolgás, esetleg a nem megfelelő minőségű, összetételű könnyfilm eredménye. Nagyon gyakran a vörös szem alvás után jelentkezik. Ráadásul a szemszárazságnak a vörös szem mellett vannak más kellemetlen tünetei: égő érzés, viszketés, homályos látás, idegentest-érzés, fájdalom.

A szemszárazságot okozhatja az alváshiány, de még tipikusabb a mai világban, hogy a tévé vagy a mobil monitorjának bámulása a „tettes”. Ilyenkor a kelleténél ritkábban pislogunk. Fokozottan veszélyeztettek a kontaktlencsét viselők, akiknek, ha gyakoriak a panaszaik, érdemes felkeresniük egy szemészeti klinikát. Kontaktlencse viselés okozta szemszárazság ellen a ma elérhető legkorszerűbb lézeres szemműtét eljárásoknak köszönhetően gyorsan, hatékonyan és fájdalommentesen szabadulhatnak meg a kontaktlencsétől, ezáltal a kellemetlen tünetektől is.

Vissza a hírekhez »