Kedves látogató!

Ön most a Sasszemklinika régi oldalán jár.
A legfrissebb információkat az új weboldalunkon találja.

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

A legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika
vagyunk Magyarországon. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 130.000 lézeres szemműtét

Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

Ezért nem kell tartania attól, hogy nyáron legyen lézeres szemműtéte

Nyár közepén járunk, de ez nem jelent alapot a halogatásra. Ha már elhatározta, hogy a végleges megoldást választja a látásproblémáira, a nyár sem tarthatja vissza! Mutatjuk, mire kell figyelnie, ha a legmelegebb évszakban végezteti el a lézeres látásjavítást, és hogy miért nem okozhat ilyenkor sem gondot a kezelés.

Önt mennyire zavarja nyáron a szemüveg vagy a kontaktlencse? Szemüvegben az emberek nemigen mennek vízbe, mert félnek, hogy elveszítik, sérül a lencse vagy a keret, és ha vizes lesz, nem is látnak benne túl sokat. A kontaktlencse sem teljesen szerencsés a strandszezonban, mert a klóros és a sós víz alapvetően irritálhatja a szemet, ami gyulladást okozhat, sőt kontaktlencsével nagyobb a fertőzésveszély kockázata.

Tehát ha abból indulunk ki, hogy a nem tökéletes látású embereknek alapvetően kényelmetlenségeket okoz a nyár, amit inkább kikapcsolódásra használnának, már nem is tűnik olyan vad ötletnek a lézeres szemműtét.

100%-os nyári UV védelem a műtéttől függetlenül is fontos

A műtétet követő gyógyulási időszakot tekintve nincs különbség abban, hogy nyáron vagy télen történik-e a beavatkozás. Az UV-védelemre azonban minden esetben nagyon oda kell figyelni, de ezt nyáron amúgy is megtesszük. A nyári lézeres szemműtétek előnyének mondható tehát a napszemüveg-viselés. Télen valamelyest furcsábban veszi ki magát, ha az ember napszemüvegben rója az utcákat, márpedig például FEMTO műtét esetén a műtétet követő 2 hónapban bizony UV-védelemre van szükség.

Ezért nem kell tartania attól, hogy nyáron legyen lézeres szemműtéte

Műtét után bátran utazhatunk

Persze azt le kell szögezni, hogy a lézeres műtét után sem szabad egyből fejest ugrani a legközelebbi strand úszómedencéjébe, viszont mindenféle komolyabb gond nélkül elvégezhető a beavatkozás ebben az évszakban is. A nyaralástervezésnél azt kell mindenképp figyelembe vennie, hogy a műtétet követő 4 hétben nem merülhet a víz alá. Így, ha a tengerparton töltené a szabadságát, időzítse úgy a vakációt, hogy meglegyen a 4 hét “szempihentetés”. Persze ha ön inkább városfelfedező, túrázó vagy gasztroturista típus, akkor semmi gond, ezekben egyáltalán nem fogja gátolni a kezelés.

Jó hír, hogy a szemműtét követő 1 hetes kontroll után akár már másnap repülőre ülhet, ebben a tekintetben ugyanis nincs semmilyen korlátozás. Arra érdemes figyelni, hogy a repülőgép fedélzetén nagyon száraz a levegő, így gyakori műkönny használata javasolt.

Akár 1 héten belül visszatérhetünk kedvenc nyári sportunkhoz

A Sasszem FEMTO Smart nem véletlenül a Sasszemklinika egyik legkedveltebb kezelése, ugyanis a műtétet követően hamar visszatérhetünk aktív mindennapjainkhoz. A kezelést követő 1 napos pihenés után akár már másnap olvashatjuk a Facebook bejegyzéseket, nézhetjük TV-n az úszó világbajnokságot, sőt vezethetünk autót is.

A szárazföldön végezhető kardió edzésekhez – futás, kerékpározás, aerobic- akár 2-3 nap után visszatérhetünk, viszont a labdajátékokkal – strand röplabda, foci- érdemes kivárni a 4 hetet.

Már csak egy lépésre van, hogy megtudja Ön is alkalmas-e a kezelésre?

Reméljük, ön is látja, hogy ebben az évszakban is bátran felkeresheti a Sasszemklinikát, hisz a lézeres szemműtét nem jár a családi nyaralás elmaradásával. A felsoroltakon túl csak arra kell ügyelnie, hogy a kontrollvizsgálatok idején ne egy nyugányon fekve koktélozgasson valami messzi országban.

Ha már betáblázta a nyarat, akkor is érdemes legalább az alkalmassági vizsgálatot nyáron elvégeztetni, hiszen annak eredménye 3 hónapig érvényes marad. Így ősszel már jöhet a lézeres kezelés!

Most jelentkezzen ingyenes alkalmassági vizsgálatra!

Vissza a hírekhez »