Kedves látogató!

Ön most a Sasszemklinika régi oldalán jár.
A legfrissebb információkat az új weboldalunkon találja.

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

A legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika
vagyunk Magyarországon. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 130.000 lézeres szemműtét

Biztonság-Garancia

Több mint 130.000 kezelés, 26 éves tapasztalata alapján nagy biztonsággal meg tudjuk előre határozni, milyen eredményt várhatunk a kezeléstől. Talán szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy valóban szakértői vagyunk mesterségünknek.

A nemzetközi viszonylatban is hatalmas tapasztalati bázis és a hazánkban egyedülálló csúcstechnika alapján írásos GARANCIÁT vállalunk a kezelésinkre.
Az első vizsgálat során megállapítjuk, sőt egyértelműen írásba is adjuk, milyen mértékű látásjavulásra számítunk tapasztalataink alapján. Megmondjuk Önnek, hogy hány dioptria javulást tudunk elérni, ha szervezete a szokásos módon reagál a kezelésre.
Egyetlen tényező van, amit sem több ezer kezelés tapasztalatának, sem a legkorszerűbb technikának a birtokában nem lehet előre megjósolni, ez pedig a "javítósejtek" esetleges túlérzékenysége. Ez az egyéni reakció azt jelenti, hogy a sejtek túlságosan "szorgalmasan" igyekeznek visszaállítani az eredeti (hibás) szaruhártya formát. Ennek a fokozott aktivitásnak következtében kisebb lehet a javulás a vártnál. Az egyéni reakciót az orvostudomány általában a páciens kockázataként kezeli.
Az OPTIK+MED orvosi garanciája keretében a kockázatot átvállaljuk: orvosi garanciánk lép életbe, ha az előre jelzettnél kisebb mértékű látásjavulást sikerül csak elérnünk.
Egyszerű példával élve, ha valakinek 8 dioptria végleges javulást ígérünk, de csak 7 dioptriát sikerülne javítanunk, díjmentesen megismételjük a kezelést annak érdekében, hogy elérjük a várt látásjavulást. Amennyiben ennek bármilyen akadálya lenne, a kezelés teljes összegét visszatérítjük, a 7 dioptriányi javulás ez esetben ingyen volt.

Biztonságos

Az OPTIK+MED Sasszemklinikán az eddig végzett több mint 130.000 kezelés adatai alapján kijelenthetjük, hogy az általunk alkalmazott módszerrel végzett lézerkezelés 100%-osan biztonságos.

lézeres szemműtét
lézeres szemműtét
lézeres szemműtét
lézeres szemműtét
lézeres szemműtét
lézeres szemműtét
A vizsgálat során öt különböző módszerrel mérjük meg a fénytörési hibát, hogy a tévedés lehetőségét kizárjuk.

Lehet, hogy "túlbiztosítottnak" tűnik a sok ismételt ellenőrzés, de véleményünk szerint ez egyaránt szolgálja az Önök biztonságát és a mi nyugalmunkat is.

Eredményes. A SASSZEMKEZELÉS után minden esetben élesebben lát a páciens, mint előtte. Kevés orvosi beavatkozás létezik, amelynél olyan nagy biztonsággal garantálható az eredményesség, mint a Sasszem lézerkezelésnél. Nem az a kérdés tehát, hogy élesebben lát-e a páciens a kezelés után, hanem az, hogy mennyivel lát élesebben!

Ez pedig a kezelés "minőségétől" függ, vagyis attól, hogy mennyire korszerű lézerrel, milyen módszerrel (hagyományos vagy SASSZEM® lézerkezelés) és mekkora tapasztalat birtokában történik a beavatkozás.

A Sasszemkezelés® előnye a hagyományos kezelésekhez képest abban áll, hogy teljesen egyénre szabható, vagyis az egyéni, rejtett fénytörési hibákat is képes korrigálni.

Ennek köszönhetően lényegesen jobb eredményt, vagyis élesebb látást tudunk Önnek biztosítani.

Végleges A SASSZEM LÉZERKEZELÉS eredménye egy életre szól! Igen, a lézerkezeléssel elért eredmény végleges, a látás nem romlik vissza. Ezt ma már több mint 16 évre visszamenő nemzetközi tapasztalatok igazolják.
A lézer nagyon finom átalakítást végez a szaruhártya felszínén. A szaruhártyának azonban vannak olyan sejtjei, amelyek a legapróbb változást is igyekeznek megszüntetni, meggyógyítani.

Ez a biológiailag hasznos funkció segít minket, ha sérülés éri a szemünket, például munkavégzés vagy baleset során. Ez a védekező reakció ugyanakkor a lézerkezelés eredményének megtartását veszélyeztetheti.
A szaruhártya "javítósejtjei" nem tudják, hogy a lézer miért változtatta meg a szaruhártya felszínét, ők csak magát a változást érzékelik. Ezért kell a kezelést követően szemcseppekkel "lebeszélni" a szaruhártya sejtjeit arról, hogy a létrehozott, az éleslátást szolgáló változást "visszagyógyítsák".

A szaruhártya "javítósejtjei" jellemzően fél év alatt "nyugszanak bele" a változásba, a későbbiekben már nem próbálják helyreállítani az eredeti (hibás) szaruhártya-formát.
Fél év elteltével a szaruhártya sejtjei már a lézerrel átalakított, az éleslátást biztosító szaruhártya-formát őrzik a változások ellen. Ettől kezdve már ezek, az eddig "ellenségesen" viselkedő sejtek azok, amelyek a kezelési eredmény egész életre szóló megőrzését biztosítják.

A lézerkezelés után egy év múlva már a szemorvos sem látja a lézeres beavatkozás nyomát még a speciális vizsgáló műszerekkel sem. Éppen ezért a későbbiekben sem jelent semmilyen hátrányt egy további szemészeti beavatkozás (pl. hályogműtét, baleset) esetén.

"Mintha nem is lett volna lézerkezelés" - se nyoma, se utóhatása nincs a későbbi életre, "csupán" annyi, hogy a páciens élesen lát távolra élete végéig.

2008: Új lézer

Az orvostudományban alkalmazott eszközök hasonló tempóban fejlődnek, mint a számítógépek. Senkinek sem jutna eszébe egy 5-6 éves computert korszerűnek nevezni.
A hazai lézerklinikák közül jelenleg az Optik-Med rendelkezik az egyik legújabb, legkorszerűbb, negyedik generációs repülőpontos lézerrel.

A piaci viszonyok itt is érvényesek, ezek a 100-150 millió forint értékű berendezéseket csak azért tudják a gyártók eladni, mert valóban biztonságosabb, gyorsabb, eredményesebb kezeléseket tesznek lehetővé, mint elődeik. Ezért döntöttünk mi is Zeiss-Meditec új lézerének megvásárlása mellett.

A Zeiss név az orvosi műszergyártásban azt jelenti, amit az autógyártásban a Mercedes, vagy a BMW.

A lézer a milliméter ezredrészénél is pontosabban dolgozik. Ez azt jelenti, hogy akár arra is képes lenne, hogy egy szaruhártyányi területre ezeknek a weboldalnak a teljes anyagát ábrákkal együtt rárajzoljuk vele. A SASSZEM lézerkezeléshez szükség is van erre a hihetetlen pontosságra, kevésbé korszerű lézerrel csak gyengébb látásélességet lehet elérni.

Az új repülőpontos lézerek által kialakított szaruhártyafelszín annyira sima, hogy még elektromikroszkóppal sem fedezhető fel rajta a legcsekélyebb egyenetlenség sem. Részben ennek a rendkívül finoman kialakított felszínnek köszönhető, hogy pácienseink az esetek jelentős részében jobban látnak, mint előzőleg kontaktlencsében, vagy szemüveggel.

Kezelés közben a szem akaratlan elmozdulását ez a lézer teljes mértékben képes követni. Ugyanaz a software vezérli, mint a haditechnikából ismert cirkálórakétákat. A Zeiss-Meditec repülőpontos lézere áramkimaradás ellen védett, a kezelés bármikor megszakítható, illetve folytatható.

Legfrissebb híreink

Vörös szem? Okozhatja szemszárazság, allergia vagy súlyos szembetegség is

Vérben forog a szeme, mondják arra az emberre, aki dühtől szinte őrjöng. Pedig a vérben forgó szemnek sok oka lehet, de ezek egyike sem a dühkitörés.

2022. 06. 15. - szerda
Hogyan segíti a Sasszemklinika az állami egészségügyet a járvány alatt?

A koronavírus járvány nem várt kihívások elé állítja az egészségügyet. Ebben a helyzetben sokkal inkább a szolidaritás jellemző a magánszféra és az állami egészségügy között semmint a rivalizálás. 

2020. 05. 08. - péntek
Kontaktlencse-viselés járvány idején

A koronavírus járvány az élet minden területére kihat nem kímélve a gazdaság, a közélet, a család és az egyén szintjét sem. Az eddig látszólag egyszerű és magától értetődő dolgok megkérdőjeleződnek, de legalábbis új megvilágításba kerülnek.

2020. 04. 20. - hétfő
Ezért nem kell tartania attól, hogy nyáron legyen lézeres szemműtéte

Nyár közepén járunk, de ez nem jelent alapot a halogatásra. Ha már elhatározta, hogy a végleges megoldást választja a látásproblémáira, a nyár sem tarthatja vissza! Mutatjuk, mire kell figyelnie, ha a legmelegebb évszakban végezteti el a lézeres látásjavítást, és hogy miért nem okozhat ilyenkor sem gondot a kezelés.

2019. 07. 26. - péntek
Így tartsa frissen a szemét - szemápolási tippek

Itt a nyár, egyre több munka utáni program között válogathatunk, mert végre nincs sötét, jó az idő és van mit csinálni. Na de hogyan is nézünk ki a munkaidő végén? 

2019. 06. 25. - kedd
Szemüveg vagy kontaktlencse? – Van harmadik út!

Sokan boldogok, amikor szemüvegről végre kontaktlencsére váltanak. Valóban szabadabb megoldás ez – de sajnos csak látszólag. Hiszen ennek is van bőven hátránya… lássuk, melyek ezek!

2019. 05. 27. - hétfő
Így sminkeljen szemműtét után!

Vannak nők, akik smink nélkül ki sem lépnek a lakásból. Kivéve, amikor van fontosabb még a szépségnél is: az egészség.

2019. 05. 15. - szerda
Szokjon le a dohányzásról, hogy megóvja látását

Közismert tény, hogy a dohányzás komolyan rontja az egészséget, szinte minden szervben kárt tehet, egy egész sor betegséget okozhat, és évekkel rövidítheti meg az ember életét.

2019. 04. 23. - kedd