Kedves látogató!

Ön most a Sasszemklinika régi oldalán jár.
A legfrissebb információkat az új weboldalunkon találja.

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

A legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika
vagyunk Magyarországon. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 130.000 lézeres szemműtét

Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

A lézeres szemműtét mellékhatásai

Azt fontos kiemelni, hogy mint minden orvosi beavatkozásnak, úgy a lézeres szemműtétnek is lehetnek kockázatai, ezekről azonban a műtét előtt minden esetben felvilágosítást kapunk. Ezek a kockázatok - vagy nevezzük inkább mellékhatásoknak – pedig attól is függenek, hogy milyen típusú szemműtéten esünk át.

A lézeres szemműtét mellékhatásai

Műtétek és mellékhatások

A világon összesen háromféle eljárás terjedt el: a PRK, a FEMTO és a LASIK kezelés. A LASIK ma már elavult módszernek számít, amely komolyabb kockázatokkal is járhat, ezért az igazán megbízható klinikák nem alkalmazzák. A PRK és FEMTO kezelések lényege, hogy a szaruhártya átformálásával szüntetik meg a szem fénytörési hibáját. A két típus között a szerint érdemes dönteni, hogy a gyorsaság és a kényelem, vagy a gazdaságosság fontosabb-e számunkra. De lássuk is, melyik típusnál milyen mellékhatásokkal kell számolnunk.

A lézeres szemműtét mellékhatásai

FEMTO lézerkezelés

A FEMTO kezelés olyan biztonságos, mint a PRK, azzal a különbséggel, hogy ez maximális kényelmet is nyújt a pácienseknek. Ennél a beavatkozásnál a gyógyulás fájdalom és kellemetlenség nélkül zajlik. A műtét után egy nap pihenés javasolt, de a rá következő napon már vissza is térhetünk a munkába. A műtét utáni napokban ki is alakulhat a végleges látásélesség, így a kontrollvizsgálatokból is kevesebbre lesz szükség. Ha hajlamosak vagyunk a szemszárazságra, akkor egy ideig műkönnyet kell majd használnunk. Egyetlen hátránya az ára: a FEMTO kezelések a PRK-hoz képest bizony drágábbak.

PRK lézerkezelés

A PRK a legrégibb módszer, melyet már évtizedek óta biztonsággal használnak. Előnye, hogy rendkívül gazdaságos, hátránya, hogy több kellemetlenséggel járhat. Készülnünk kell rá, hogy a PRK lézerkezelések utáni első napokban idegentest érzés, fényérzékenység és homályos látás jelentkezhet, valamint legalább 5-6 napot érdemes várnunk, mielőtt visszatérnénk a munkába. De azt is fontos figyelembe venni, hogy ennél az eljárásnál lassabban alakulhat ki a végleges látásélesség és a kezelés után több kontrollra lesz szükségünk.

Mire figyeljünk oda?

A mellékhatások elkerülése végett, vagy a kellemetlenségek csökkentése érdekében a gyógyulás ideje alatt nekünk is be kell tartanunk néhány szabályt.

  • a beavatkozás után fontos a pihenés (PRK típusú kezelés után 5-6 napig)
  • az orvosunk előírása szerint alkalmazzuk a szemcseppeket
  • az első hónapban kerüljük a poros, dohányfüstös helyeket
  • műtét után ne érje víz a szemünket (FEMTO után 2-3 napig, PRK és NO TOUCH után 1 hétig), egy hónapig nem javasolt a szauna és a gőzfürdő sem
  • 2 hétig ne sminkeljük a szemünket
  • egy hónapig próbáljuk meg nem dörzsölni a szemünket
  • szoláriumot FEMTO esetében 2 hónapig, PRK és NO Touch esetében 6 hónapig tilos használnunk
  • napsütésben 100 százalék UV-védelmet nyújtó napszemüveget kell viselnünk (PRK után 6 hónapig, FEMTO után 2 hónapig)

Biztonságban vagyunk?

A lézeres szemműtét mára egy rutinszerű eljárássá vált. Nem is az a kérdés tehát, hogy maga az eljárás biztonságos-e, hanem hogy az általunk kiválasztott klinika rendelkezik-e azzal a szakmai tudással és technikai felszereltséggel, amely szükséges az ilyen beavatkozások probléma nélküli elvégzéséhez. A szemészeti műtétek esetében a legtöbb komplikációt az okozza, ha a beavatkozás előtt a beteg nem esik át megfelelő szűrési és értékelési folyamaton. Éppen ezért fontos, hogy a klinika kiválasztása előtt, nézzünk utána, hogy az adott intézmény milyen és mennyi tapasztalattal rendelkezik és mennyire személyre szabott kezeléseket kínálnak.

Az ország legnagyobb és legtapasztaltabb lézerklinikáján, az OPTIK-MED Sasszemklinikán nem csak precíz alkalmassági vizsgálat előzi meg a beavatkozásokat (ahol felmérik kinek, milyen műtét javasolt), hanem garanciát is vállalnak az eredményre.

Vissza a hírekhez »