Kedves látogató!

Ön most a Sasszemklinika régi oldalán jár.
A legfrissebb információkat az új weboldalunkon találja.

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

A legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika
vagyunk Magyarországon. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 130.000 lézeres szemműtét

Lézeres szemműtét utáni szépségápolás – A szolárium használata

Napozni, szoláriumozni egyaránt jó dolog, nem csak a szép barna bőrért, ami karcsúbbnak mutat minket és az izmainkat is kiemeli, hanem a szervezetünk D-vitamin szükségletének kielégítésének is kedvez. Azonban a napozás után a második legnagyobb UV-terhelést a szolárium-használata okozza. Itt is a természetes napsugárzáshoz hasonló UV-sugárzási hatás lép fel, ám itt még fokozottabb lehet a bőr- és a szemkárosodás, mert a szoláriumok teljesítménye az egyenlítői napsugárzás erejének többszöröse is lehet.

Lézeres szemműtét utáni szépségápolás – A szolárium használata

A lézeres szemműtét pár perces beavatkozása során lézerrel korrigáljuk a szaruhártya fénytörési hibáit. Szemünk védekező mechanizmusának köszönhetően a műtétet követően viszont a javítósejtjeink azonnal akcióba lépnek, mert a beavatkozást sérülésnek érzékelik, így megpróbálják a lézeres beavatkozás előtti állapotot visszaállítani. Ezt a folyamatot szemcseppekkel és UV védelemmel tudjuk megakadályozni.

FEMTO kezelés után 2-3 hónap, PRK kezelés után 6 hónap kell, mire feladják sejtjeink a küzdelmet és a műtét utáni szaruhártya-formát fogadják el megvédendőnek. A regenerálódási időszak előre nem meghatározható, mert egyénileg eltérő lehet, ezért fontos minden orvosilag előírt kontrollvizsgálaton megjelenni.

Általában a FEMTO kezelés után 2 hónapig, PRK és NO –Touch kezelés után 6 hónapig ezért a szolárium használata szigorúan kerülendő, hogy a javítósejteket ne segítsük abban, hogy a műtét előtti szaruhártya-formát visszaalakítsák. A beavatkozást követően kérje ki orvosa tanácsát, hogy mikor használhat először szoláriumot és hogyan.

Lézeres szemműtét utáni szépségápolás – A szolárium használata

Természetesen a legjobb védelem, ha nem járunk szoláriumba, azonban azok számára, akik tudatában vannak a káros hatásoknak és továbbra is járnak szoláriumba, védőszemüveg használatát javasoljuk. Semmi esetre sem elegendő csupán becsukni a szemünket, mert a szemhéj bőre nagyon vékony és érzékeny, így nagyon könnyen átjutnak rajta a káros sugarak. Csak azok a védőszemüvegek megfelelőek, melyek követik az arc vonalát, rátapadnak arra, valamint rendelkeznek igazolással arról, hogy védenek az UV sugárzás ellen.

Ha szolárium után fájdalmat érez a szemeiben, vagy bármilyen elváltozást tapasztal a szemén vagy a szemhéján, azonnal forduljon szemorvoshoz.

Vissza a hírekhez »