Kedves látogató!

Ön most a Sasszemklinika régi oldalán jár.
A legfrissebb információkat az új weboldalunkon találja.

Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

A legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika
vagyunk Magyarországon. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 130.000 lézeres szemműtét

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

Szemüveg vagy kontaktlencse? – Van harmadik út!

Sokan boldogok, amikor szemüvegről végre kontaktlencsére váltanak. Valóban szabadabb megoldás ez – de sajnos csak látszólag. Hiszen ennek is van bőven hátránya… lássuk, melyek ezek!

Szemüveg vagy kontaktlencse? – Van harmadik út!

Szigorú higiénés szabályok

Aki lencsét hord, az óhatatlanul hozzáér a szeme érzékenyebb részeihez, és idegen testet helyez a szemébe, vagyis nála a fertőzésveszély fokozott. Fertőzés nem csak abból adódhat, ha nem megfelelőek a higiénés körülmények, de abból is, ha valaki például elfelejti kivenni a lencséjét éjszakára. Ez nem kis gond, hiszen gyulladás, viszketés, könnyezés alakulhat ki, de sokkal nagyobb veszély, hogy az ilyen elváltozások jelentős része maradandó károsodást is okozhat.

Fokozott érzékenység

Megfigyelték, hogy szénanáthásoknál gyakrabban válik kényelmetlenné a lencse viselése. Ennek oka, hogy allergiaszezonban a könny sűrűbb lesz, és fehérje csapódhat ki a kontaktlencsék felszínére. Ilyenkor általában gyógyszeres kezelés lehet a megoldás és érdemes gyakrabban lencsét váltani vagy szemüveget felvenni. Sajnos azonban azoknál nincs igazán ellenszer, akik a lencsefolyadék valamelyik összetevőjére érzékenyek.

Túl sok bajlódás

Mint fent írtuk, a kontaktlencse viselésénél minden a higiénián múlik. A lencse így összességében több időt visz el, mint a szemüveg. Ha a pici korrekciós eszköz nem tisztán kerül a szembe, az akár komolyabb szembetegséget, látászavarokat is okozhat. De ha ilyesmi nem is történik, a használat akkor is nehézkes. Sokszor kell kezet mosni, akár antiallergén szappannal és persze mindig nálunk kell legyen egy sor speciális oldat. Naná, hogy más a tároláshoz és más a tisztításhoz…

Túl sok tiltás

Van jó pár tevékenység, amitől megfosztja magát az, aki a kontaktlencse mellett dönt. Ilyen például az úszás, hiszen a medencében kieshetnek a lencsék, de a fertőzésveszély is nagyobb. A tengervíz különösen rosszat tesz, hiszen a sós víz elvonja a vizet a lencséből, a só pedig lerakódik a felszínére és károsíthatja, emellett gátolja a szaruhártya légzését. Hát, nem jó így nekimenni a nyárnak…

Kizáró okok

Sajnos ismertek olyan betegségek, amik a szemünkre is kihatnak, és az begyullad, bepirosodik. Ilyenkor egyértelmű, hogy ki kell venni a lencséket. De ehhez az is elég, ha valahol gyulladás jelenik meg a szervezetünkben, ami megváltoztatja a könnytermelésünket. Ilyenkor bizony jöhet megint a szemüveg…

Kellemetlen kiszáradás

Légszennyezettség, légkondicionálás, füst, túl meleg levegő, képernyők figyelése… - egy sor olyan dolog, ami mind ellensége a kontaktlencsének. A reakció pedig: szemszárazság. És igen, jön a szúró, égő érzés, amikor csak a műkönny segít, de az is csak átmenetileg.

Amire nem is gondolnánk…

Ki hinné, hogy a látásunkra még a táplálkozásunk, az emésztésünk, sőt a lelki gondjaink és a hormonháztartásunk is kihat? Márpedig ezek mind vezethetnek oda, hogy a lencse a szokásosnál is jobban irritálja a szemünket.

Egy károsító tényező

Kevesen ismerik a „szaruhártya-erezettség” fogalmát, pedig ez a lágy kontaktlencse viselésének leggyakoribb mellékhatása. Olyankor fordul elő, ha már hosszabb ideje hordjuk az eszközt. Szabad szemmel ugyan nem látható, de annál több galibát okozhat. Ilyenkor egy időre muszáj megválni a lencsétől. De miért is ne váljunk meg tőle örökre, ha ennyi a komplikáció vele, nem igaz?!

Ma már létezik olyan megoldás az éles látás elérésére, amellyel egyáltalán nem kell kompromisszumot kötni: a lézeres korrekció. Kérjen ingyenes szemvizsgálatot, hogy eszköz nélkül is tökéletesen láthasson!

Vissza a hírekhez »