Kedves látogató!

Ön most a Sasszemklinika régi oldalán jár.
A legfrissebb információkat az új weboldalunkon találja.

Ön is sasszemű szeretne lenni?

Akkor válassza a
Sasszemklinikát!

A Sasszem lézeres szemműtét eredményeként
annál is jobban láthat, mint teljesen
egészséges szemű embertársaink.

Miben nyújt többet az Optik-Med?

Sasszem® lézeres szemműtét A végleges megoldás!

Sasszem® lézeres szemműtét
A végleges megoldás!

A Sasszemkezeléssel jobb látásélesség érhető el,
mint ami szemüveggel, kontaktlencsével lehetséges,
vagy amivel a született jól látók (100%) rendelkeznek.

A sasszem lézeres szemműtét előnyei

Legyen Ön is Sasszemű!

Dobja el szemüvegét,
kontaktlencséjét!

A legtapasztaltabb szemészeti lézerklinika
vagyunk Magyarországon. 10 páciensből
7-en a Sasszemkezelés lézeres szemműtétet választják.

Több mint 130.000 lézeres szemműtét

Lézeres szemműtét: miből veheted észre, ha már szükséged lehet rá?

Fogorvos, üzemorvos… - gyakran halljuk, hogy hányféle szűrésre is kell(ene) járnunk évente, félévente. Érdemes ezek sorába a szemvizsgálatot is feljegyezni – akár van tünet, akár nincs. Merthogy a szemünk is öregszik.

Lézeres szemműtét: miből veheted észre, ha már szükséged lehet rá?

Sajnos el kell mondanunk, hogy kétféle ember létezik: akinek már „rossz” a szeme, és akinek még csak ezután fog elromlani. A homályos látás hátterében ugyanis nem feltétlen betegség áll; az idő múlásának bizony természetes velejárója, hogy szemünk is romlik. Vagyis öregszik, „elhasználódik”, akárcsak a bőrünk, vagy bármely testrészünk. De mi ennek a pontos magyarázata?

Ez történik belül

Ez történik belülSzemünk az egyik legösszetettebb szervünk, olyan, mint egy kivételes érzékenységű precíziós optika. Hasonló elven működik, mint a fényképezőgép, csak ezt a legcsodálatosabb mérnök, a természet alkotta. Az éles látás elsőszámú felelőse benne a szemlencse, ez a rugalmas képlet, ami mögött kialakul egy kemény mag – már fiatal korban. Ez a kemény mag egyre nő, ami azért baj, mert a lencsének mozognia kell ahhoz, hogy megfelelően fókuszálhasson. Ellaposodik vagy kigömbölyödik annak függvényében, hogy közelre vagy távolra szeretnénk nézni éppen. Előbbi állapotában kiválóan látunk távolra, gömbölyű formájában pedig közelre. Ha azonban ez a bizonyos gömbölyödés a kemény mag miatt csak félig sikerül, akkor a közellátásunk már nem lesz olyan pontos. Ilyenkor áll elő az a helyzet, hogy el kell tartani magunktól az újságot vagy a mobiltelefont ahhoz, hogy el tudjuk olvasni rajta a betűket.

 

8 óra munka…

Van, aki a folyamatos számítógép-használatot okolja azért, ha már nem lát olyan élesen, mint régen. Tény, hogy az irodai dolgozók háromnegyedének szemüvegre vagy kontaktlencsére van (lenne) szüksége. Persze a módszer, ami végleg megoldja az ilyen jellegű problémákat, az a lézeres szemműtét – egyre többen cserélik erre a különféle látásjavító eszközöket. Nem csoda, hogy a munkáltatóknak kötelező évente ellenőriztetni dolgozóik látását, és ha szükséges, javítani rajta valamint előírják a szem óránkénti pihentetését is.
Ám ilyenkor nem önmagában a képernyő károsítja a szemet. Ami miatt látásunk romolhat ilyenkor, az a folyamatos, egy idő után megerőltető fókuszálás. Ha szemünk napi nyolc-tíz órát ügyködik azon, hogy különféle méretű feliratokat kiolvasson, akkor nem csoda, ha estére elfárad. És ezt a fáradtságot bizony csak részben lehet kipihenni az éjszakai alvással.
Ezen túl hozzáadódnak a jelenséghez a fent már említett életkori hatások is: természetes folyamat, hogy ahogy éveink száma nő, úgy egyre nehezebben olvassuk ki az apró betűket. Igen, a szerződések „apró betűs” részére is igaz ez, de sokaknak gyűlik meg a gondjuk például az ábécében, a termékeken látható hangyabetűkkel is.

megerőltető fókuszálás
A megerőltető fókuszálás miatt is romolhat a szem, érdemes szüneteket tartani a számítógép használat során

Korral jár

Igen, vannak kivételek, hiszen mindenki hallott már olyan emberről, aki hetvenévesen is szemüveg nélkül olvasott, de azért ők nagyon-nagyon kevesen vannak. Az ellenkező kivétel már jóval több: számtalan ember már gyerekkorában szemüveges vagy kontaktlencsés (leginkább öröklött hajlam miatt), és nagyon sokan tízen-huszonéves korban kényszerülnek eszközviselésre.

Ha nincs komoly tünetünk, akkor is érdemes évente megnézetni a szemünket! Ugyanez vonatkozik azokra, akik már tudják magukról, hogy rövidlátók, és esetleg már szemüveget vagy kontaktlencsét is hordanak.

Még egy érv, ami a rendszeres vizsgálat mellett szól: a szem nemcsak a lélek tükre, de a testi folyamatoké is. Többféle belgyógyászati elváltozás épp a szemünkön látszik meg először. Negyven évhez közeledve erre különösen érdemes figyelni.

Számukra persze ma már adott egy végleges megoldás is: a lézeres szemműtét.

Magyarországon tíz emberből hét a Sasszemklinikát választja – ma a legnépszerűbb szemműtét a Sasszemkezelés. Miért?

A Sasszemklinika mindig arra törekedett, hogy a világon elterjedt legkorszerűbb, legmegbízhatóbb lézerszemészeti megoldásokat biztosítsa! Itt lehet választani a Sasszem FEMTO kezelést, amelyet egyedüli lézeres szemműtétként engedélyeztek a NASA űrhajósok és a TOP GUN vadászpilóták számára, továbbá elérhető az érintés nélküli lézerkezelés, a Sasszem NO-Touch technológia.

A klinika elsőként vezette be Magyarországon az orvosi garanciavállalást is. Három csúcstechnológiás lézerének köszönhetően, az előzetes alkalmassági vizsgálat alapján mindenkinek a legjobb, személyre szabott megoldást kínálja.

A Sasszemklinikán talált rá a végleges megoldásra Rubint Réka, Schobert Norbert, Gönczi Gábor, Tatár Csilla, Gombos Edina, Lola, Kiss Norbi és Storcz Botond is, de a klinika igazgatója, főorvosa valamint több munkatársa is sasszemű.

Vitaminok és ásványi anyagok, amik segítik a megelőzést:

  • A-, C-, E- és D-vitamin
  • cink
  • Omega-3 zsírsavak
  • szelén
  • lutein, zeaxantin
     

Vissza a hírekhez »